Inhoud

Elk nummer biedt een breed palet aan artikelen, beeldreportages, interviews en boekbesprekingen. Uiteraard bestrijken de onderwerpen het volledige permacultuur-spectrum, want permacultuur is meer dan tuinieren! We besteden ook de nodige aandacht aan sociale permacultuur en houden van verschillende invalshoeken.

Wil je een artikel nog eens teruglezen, maar weer je niet meer in welk nummer het stond? Typ een trefwoord in de zoekmachine en hopelijk vind je wat je zoekt!

Alle nummers hebben een eigen pagina met het redactioneel, de inhoudsopgave en twee gratis artikelen als pdf. Nummers 0 en 32 kun je zelfs geheel gratis downloaden.

Vaste rubrieken

Er zijn enkele vaste rubrieken die in elk nummer terugkomen. Zo zoomen we elke keer in op een plant. Verwacht geen doorsnee voorstelling of een encyclopedische uiteenzetting, we gaan vooral ook de minder gekende kantjes van die planten bekijken. Dit doen we sinds nummer 8 ook met dieren in de tuin. Daarnaast hebben we telkens een vaste column en een beeldreportage. Ook beantwoorden we soms een ingezonden vraag en plaatsen we een boekbespreking.

In de nummers 2 tot en met 13 stonden de twaalf ontwerpprincipes van Holmgren beschreven, staan ook op de site.

De cartoon wordt getekend door en de strip door Bart van der Kraan.