Achtergrond

Eind 2014 kwam het idee naar voren om een magazine uit te gaan geven op het gebied van permacultuur. Na een aantal keer bijeengekomen te zijn, zijn de initiatiefnemers een crowdfundingsactie gestart die het mogelijk maakte een nulnummer uit te brengen. Dat nulnummer lanceerden we tijdens het permacultuurfestival 2015. Het eerste echte nummer verscheen in december 2015.

Achtergrond

In 2015 hebben verschillende vormgevers voorstellen gedaan voor de cover van het magazine. Uiteindelijk is Kamiel van Ingen de vormgever geworden. Later heeft Geert Vandeplancke het stokje van hem overgenomen.

Op 30 januari 2016 is onze vereniging zonder winstoogmerk (vzw) officieel opgericht.

Technisch vernuft

Permacultuur Magazine wordt gedrukt bij Druk in de Weer (onderdeel van drukkerijgroep Graphius) in Gent op kringlooppapier Cyclus Offset met plantaardige inkten. Voor de verzending gebruiken we compost home-folie, 100% biologisch afbreekbaar.
AchtergrondWe gebruiken zoveel mogelijk open source software. De winkel is gemaakt met WooCommerce. Dat is een plugin voor WordPress, het Content Management System waar de website op draait. We gebruiken een gratis thema, Mantra, van Cryout Creations. Aan de website zijn technische verbeteringen aangebracht door Marc Siepman.
WP en WooCommerce logoOnze website hosten we bij Greenhost, al vijftien jaar de groenste provider. Op elk aspect van hun bedrijfsvoering streven ze naar minimaal verbruik en optimale kwaliteit; van biologische lunches via tweedehands meubilair tot zuinige datacentra.
AchtergrondOm zo min mogelijk dataverkeer te verbruiken, gebruiken we kleine afbeeldingen en laten we al die afbeeldingen door ShortPixel comprimeren. Voor de afbeeldingen besparen we daarmee momenteel 62%.
Achtergrond

Reacties zijn gesloten.