Zelf zaden kweken? Enkele tips om goed te starten!

Zelf zaden kweken? Enkele tips om goed te starten!

Zelf zaden kweken heeft vele voordelen en past perfect in kringlooptuinieren en permacultuur. Zelf zaden kweken gaat over veel: liefde voor tuinieren, delen, ontwikkelen van lokale rassen, weerwerk tegen de opkomst van hybrides en GGO’s, plezier in de tuin, het vervolledigen van de cirkel van het leven.

Een intro

Een handleiding

Een handig boekje over zaad telen is het volgende: Zelf Zaad Telen. Er is zelfs al een recensie verschenen in het magazine hierover: Recensie Zelf Zaden Telen.

Meer info

Zaden telen kan heel simpel zijn. Denk maar aan het telen van erwten, bonen, aardappelen en andere knollen. Om zaad te oogsten moet je gewoon een deel van je oogst opzij houden. Maar het kan ook heel complex worden. Denk hierbij dan aan pompoenen en courgettes waarbij je moet opletten op kruisbestuiving en bloemen moet inpakken.

Je kan er dus heel ver in gaan als je dat zou willen. Meer specifieke en extra achtergrondinformatie is dan welkom en deze kan je vinden op de site van het netwerk ‘Zelf Zaden Telen’: Informatie over het kweken van zaden.

Plaats een reactie