Stapelmuurtjes als huisvesting voor insecten en planten

Stapelmuurtjes als huisvesting voor insecten en planten

Voor mijn eigen project ‘Yggdrasil‘ ben ik constant op zoek naar verbetering, uitbreiding van onze randen en nieuwe technieken om de omstandigheden voor natuur te verbeteren. Dit jaar zou ik graag met een overschot aan kasseien, bakstenen en dakpannen enkele muurtjes aanleggen. Geen muurtjes in de klassieken zin, maar wel stapelmuurtjes, gebaseerd op de bekende ‘Dry stone walls’ die je ziet in Engeland, Ierland, Griekenland …

Oude techniek

Al gebruikt in Europa sinds 7000 BC is het een manier van bouwen die eenvoudig is en enkel stenen vereist. Je kan zo muurtjes en muren bouwen als omheining of afbakening, maar ook huizen, schuren en bruggen.
Om niet zonder enige kennis te beginnen heb ik wat rondgekeken en na een oproep op mijn blog kwamen er enkele nuttige links binnen. Onderstaande video is de beste die ik gevonden heb over het onderwerp. Als je zelf interesse hebt in zo’n muurtjes die mooi zijn maar ook veel mogelijkheden bieden aan insecten en kleine dieren, moet je zeker deze uitleg bekijken

Video

Plaats een reactie