Poelen

In ons juist verschenen nummer over ‘Insecten’ wordt herhaaldelijk aangehaald dat het aantal insecten sterk daalt. Er zijn vele oorzaken hiervoor, maar ook oplossingen! Een oplossing die sterk in opmars is, is het opnieuw aanleggen van poelen. Overal worden momenteel terug poelen uitgegraven. Niet in de hoeveelheden die er vroeger waren, maar hier kan jij ook in helpen.

Je denkt misschien dat je tuin te klein is om een waterpartij te herbergen, maar elke plek met open water, zelfs al is het een kuip of ton, is een extra stap in de juiste richting. Je zal verbaast zijn over hoe snel leven wordt aangetrokken door open water en over hoe snel kikkers en insecten zich ophouden in, op en rond je water.

En dat dierlijk leven zwermt uit en heeft ook een positieve invloed op je tuin. De kikkers eten slakken, de insecten trekken vogels aan die rupsen, muggen en slakken eten. Je brengt een extra element in je ecosysteem dat snel een grote impact heeft.

Een poel

Onderstaande video bespreekt vooral het aanleggen van grote poelen, maar de informatie is ook van toepassing in de tuin, zij het op een kleinere schaal.

1 gedachte over “Poelen”

Plaats een reactie