Permacultuur praktijk: inspiratie nodig?

Permacultuur praktijk: inspiratie nodig?

Zelf permacultuur actief toepassen in je tuin en leven is niet zo evident. Er is veel over geschreven, maar dit is vaak vanuit een theoretisch standpunt. Er staan vaak wel praktische toepassingen bij, maar ook deze hebben meestal nog niet de tand des tijds doorstaan. Of het dus allemaal wel zo in zijn werk gaat als beschreven staat is daarom een open vraag en vormt vaak een drempel om zelf aan de slag te gaan.

Er verschijnt stilaan wel meer video-materiaal dat niet enkel dieper in gaat op het grote geheel, interviews en grote projecten toont, maar ook de plaatselijke toepassing en uitwerking van permacultuur. En ik denk dat dat een heel goede zaak is. Voorbeelden van kleine projecten, van toepassingen in de eigen tuin geven moed en tonen aan dat het allemaal wel kan en soms zelfs veel eenvoudiger dan je dacht.

Happen Films is zo’n plek waar een verzameling van films (kort en lang) staat die je vaak gratis kan bekijken en waar je veel uit kan halen. Niet altijd direct toepasbaar in je eigen tuin, maar dan geeft het wel een boost of enkele ideeën.

Een voorbeeld

Alle films kan je hier bekijken: Happen Films


Deze blog is geschreven door Frank Anrijs (Yggdrasil)

3 gedachten over “Permacultuur praktijk: inspiratie nodig?”

  1. Op Youtube kun je onvoorstelbaar veel filmpjes vinden van mensen die laten zien hoe ze permacultuur in hun eigen tuin (en leven) toepassen. Bijna allemaal in het Engels. Maar sommige zijn wel in Nederland / België gefilmd, dus geven goed voorbeeld van wat hier mogelijk is.

    Beantwoorden

Plaats een reactie