Officiële opstart van de blog van het Permacultuur Magazine

Het Permacultuur Magazine is enkele jaren geleden gestart met een crowdfunding om te testen of er interesse was in zo’n initiatief. Uit de respons bleek dat dat er overduidelijk was en sindsdien hebben we ons uiterste best gedaan om een zeer goed, interessant en mooi blad te maken. Het is een continu proces om elk magazine beter te maken dan het vorige, maar verschillende zaken worden een routine zodat je steeds meer tijd krijgt om andere dingen te doen.

In de achtergrond wordt momenteel hard gewerkt om de administratie te stroomlijnen en ook de website is onder handen genomen en heeft een upgrade gekregen. Wat je nu leest is een eerste uitvloeisel hiervan 🙂 .

Een blog

Via een blog willen we meer vertellen dan wat we in ons magazine kwijt kunnen: aankondigingen, een blik achter de schermen, een artikel dat het magazine niet gehaald heeft, wat extra duiding … De onderwerpen op deze blog zullen divers zijn, maar altijd een link hebben met het magazine en permacultuur.

Ook zullen er meerdere schrijvers zijn, al beginnen we voorzichtig met twee schrijvers, namelijk Karin Hanus en Frank Anrijs. Met een zekere regelmaat beginnen we te bloggen met de bedoeling dit tempo geleidelijk op te drijven en onderweg eventueel het aantal schrijvers uit te breiden. Ook komt er binnen enkele maanden een nieuwsbrief uit waarop je je, net als voor deze blog, kan abonneren. Maar dat is voor de toekomst!

Wat zoeken

In het begin is het wat zoeken hoe we te werk gaan, hoe de vormgeving eruit ziet, wat we wel publiceren en wat niet, hoe lang de artikels worden …  De blog zal dus nog een tijdje een ontdekkingsreis zijn, zowel voor jou als voor ons. Reacties, opmerkingen en bijdragen zijn dan ook meer dan welkom, we staan open voor alles, zolang het magazine er maar beter van wordt 🙂 .

Helpen?

Kan jij ons helpen in deze beginfase? Uiteraard!

Allereerst zoals ik hierboven schreef door te reageren in de commentaren hieronder, maar ook door het bestaan van onze blog te verspreiden en te  delen. Je weet wel: Facebook, Twitter, mail … Er is een inschrijvingsformulier (zie rechterkolom) waarmee je jezelf kan abonneren op de blog zodat je de artikels in je mailbox krijgt en je er nooit één moet missen.

We zijn gestart!

Voilà, we zijn ermee gestart! De start is gemaakt, het pad uitgetekend en de reis begonnen. Waar we samen uitkomen weet ik niet, maar hopelijk in een toekomst waar permacultuur mainstream is!

 

Plaats een reactie