Komt dat zien, komt dat zien: het Permacultuur Magazien!

We zijn hard bezig om ons Permacultuur Magazine wat bekender te maken, want dat verdient een tijdschrift waarvan de redactieraad ernaar streeft om elke drie maanden kwalitatief hoogstaande artikels te publiceren.
Een artikel wordt geschreven, nagelezen, geredigeerd … en dan gaat ie naar de eindredactie. Vaak keert het dan nog eens terug naar redacteur en/of auteur om toch nog een betere aanpassing te doen.
Zijn alle artikels ge-eindredigeerd, dan wordt alles gelay-out, en dan gebeurt het nadien soms nog dat stukken tekst worden veranderd of ingekort om de leesbaarheid te vergroten. Om eerlijk te zijn, we zijn niet snel tevreden en best wel kritisch voor onszelf! Aan de reacties die we van jullie krijgen, merken we wel dat jullie dat ook appreciëren. Waarvoor dank!

Ook digitaal

De website werd opgesmukt: kortere teksten, betere rubrieken, overzichtelijker, veel gestelde vragen mét antwoorden … We zetten consequent van vroegere nummers enkele artikels in pdf-formaat ter beschikking. We kijken uit naar wat meer interactie met minstens één keer per week een blog, zoals je in de vorige blog kon lezen! Binnenkort zal het lezen van het hele Permacultuur Magazine digitaal ook mogelijk zijn. Wanneer? Dat hangt af van nog enkele beslissingen. Maar in elk geval nog voor de winter.

We willen ook wat meer over onszelf vertellen en het reilen en zeilen achter de schermen.

Zes maanden schrijven aan één Permacultuur Magazine

Komt dat zien, komt dat zien: het Permacultuur Magazien!

Zomaar een nummer van het Permacultuur Magazine, dat zes maanden werd gekoesterd tot het in je brievenbus viel!

Inderdaad. Wist je dat we meer dan zes maanden werken aan een nummer? Als het zomer is schrijven we winters en andersom.
Stel we maken het lentenummer van 21 maart. Reeds op de redactieraadvergadering van begin september maken we een mindmap over onderwerpen gelinkt aan het thema dat we aan het lentenummer toekenden. Begin oktober wordt die mindmap omgezet in mogelijke artikels, begin november kijken we of het voor iedereen haalbaar is en of de nodige contacten gelegd zijn met externe auteurs. Zo niet, dan sleutelen we nog wat aan de inhoud. Begin december overlopen we alles nog eens, bekijken we beeldmateriaal en de cover en half januari moeten de artikels binnen zijn, want eind januari begint de eindredactie en half februari wordt alles gelay-out. Meestal hebben we dan nog drie of vier versies vooraleer de pdf helemaal klaar is om rond 10 maart naar de drukker te gaan. Op 7 maart wordt de abonnementen-adressenlijst getrokken en bezorgd aan bpost, en dan is het even wachten tot het gloednieuwe nummer rond 21 maart in je brievenbus valt!

En ondertussen zijn wij al drie maanden ook bezig met het zomernummer, want de schrijftermijnen overlappen elkaar!

Karin Hanus

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *