Uitgebreide informatie over voedselbossen

Info over voedselbossen?

Voedselbossen.
Er wordt zeer veel over gezegd de laatste jaren en zeker in Nederland ook veel aan gedaan. Is het altijd op de juiste manier? Is het vanuit het juiste startpunt? Kan je vanaf nul beginnen? Of vorm je best een bestaand bos om? Zijn alle bodems geschikt? Is het mogelijk om met een voedselbos je kost te verdienen?

Opstart

Je ziet het, ik kan zo een hele waslijst aan vragen verzinnen waar eigenlijk nog geen antwoord op bestaat. Iedereen met een voedselbos zit in een opbouwfase, of zelfs nog maar in de planningsfase! De komende jaren zal de kennis stilaan verspreid worden en daaruit kan dan geleidelijk aan een antwoord worden gedistilleerd op bovenstaande vragen.

Hulp in je zoektocht

Als start in de zoektocht naar antwoorden en duiding is er een nieuwe website: Eten Uit Het Bos. Op deze website vind je allerlei projecten die een link hebben met voedselbossen of gewoon een voedselbos zijn. De start is gemaakt, de eerste projecten kan je bekijken.

Diepgaande voorstelling

De persoon achter de website is begaan met voedselbossen en bij uitbreiding met permacultuur en steekt zijn tijd in het voorstellen van een project. Mooie foto’s, prachtige beelden van het project via een drone, met daarnaast een uitgebreid interview. Het doel van de site is om de achterliggende persoonlijke verhalen van deze projecten naar boven te halen, en tegelijkertijd krijg je een blik achter de schermen. Het is altijd fascinerend om de motivatie van de oprichters te leren kennen en een glimp op te vangen van hun manier van denken en werken.

Recent

Het laatste project dat verschenen is, is De Woudezel in Houthulst, Belgiƫ. Een impressie van het project krijg je via onderstaande video, al de rest kan je op de nieuwe site bekijken. Je kan je daar trouwens ook inschrijven zodat je bij elk nieuw project een berichtje krijgt!

Plaats een reactie