Het nieuwe nummer is bijna klaar!

Het nieuwe nummer is bijna klaar!

Het Permacultuur Magazine verschijnt 4 keer per jaar en dit telkens bij het wisselen van de seizoenen. Het volgende nummer (het 15de al!) komt uit rond 21 juni. Zoals gewoonlijk is er een rode draad doorheen het nummer, ditmaal is dit ‘Bloemen’.

Artikels

Dit betekent dat een groot deel van de artikels iets te maken heeft met bloemen, maar zeker niet allemaal. Zo is er een interessant verhaal over de geschiedenis van de linde als slaboom. Deze boom was vroeger blijkbaar een zeer belangrijke leverancier van eetbare bladeren. De bladeren werden massaal geplukt en gebruikt zoals wij nu sla eten!

Het traditionele lange artikel dat in het midden van het blad staat, gaat uitgebreid in op het belang en de functies van bloemen. Want bloemen zijn er niet voor ons om mooi te vinden, ze hebben vele andere en belangrijkere redenen om te bestaan.

In totaal staan er weer meer dan 20 artikels te blinken om binnenkort gelezen te worden!

Cover-keuze stress

Meestal hebben we snel een consensus over de cover, deze keer was er echter toch wat meer discussie en is er zelfs achteraf nog een extra voorstel gelanceerd. Uiteindelijk hebben we toch nog redelijk unaniem gekozen tussen de twee laatste kandidaten:

Welk denk jij dat het geworden is?

Abonneren

Heb je nog geen abonnement? Lijkt het je toch interessant om meer te leren over slabomen, de functies van bloemen, de invloed van natuur op onze gezondheid, eetbare bloemen, bestuivende bomen … ? Dan zit er maar één ding op: Neem een abonnement!

 


Deze blog is geschreven door Frank Anrijs (Yggdrasil)

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Het nieuwe nummer is bijna klaar!

  1. Gelbrigje Visser zeggen:

    Mijn gevoel zegt de bovenste foto.
    Zeer interessant blad. Bij toeval getipt. Ben blij dat ik een abonnement genomen heb. Hartelijke groet

  2. Geertje Van Gompel zeggen:

    Ik vermoed het bovenste met de vele mooie kleuren. Springt in het oog en nodigt uit voor een heerlijk seizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *