Meer goede informatie over permacultuur?

Meer Goede Informatie over Permacultuur?

Er is ondertussen gigantisch veel informatie over permacultuur te vinden online. Toegegeven, in het Nederlands is het nog enigszins beperkt, maar ook dat zal veranderen in de loop der tijd :-). Gigantisch veel informatie dus, zodat het heel moeilijk wordt om te weten waar je moet starten en waar je de basis van permacultuur kunt leren. Permacultuur mag dan wel een enorm uitgebreid domein beslaan, de kern van permacultuur is nog altijd het ontwerpen. Dikwijls wordt dit vergeten, maar wanneer je over sociale permacultuur, permacultuur in de tuin of in de economie praat, dan praat je over een ontwerpsysteem dat je op deze domeinen toepast.

Geoff Lawton

En wanneer je naar de kern van permacultuur wil gaan om te leren, kan je best naar de oorsprong kijken: Bill Mollison. Hij is, samen met David Holmgren, de grondlegger van permacultuur. Bill was een uitstekend leraar en heeft over de hele wereld cursussen en lezingen gegeven. Een doel van het verspreiden van deze informatie was om mensen aan te zetten zelf met permacultuur aan de slag te gaan én om lesgevers op te leiden die de informatie verder zouden verspreiden.

Een heel bekende permanaut was een leerling en goede vriend van Bill, namelijk Geoff Lawton. Hij heeft al zo’n 20 jaar intensief les gegeven, projecten opgezet en heel veel informatie verzameld. Veel is beschikbaar tegen betaling, maar nog meer is er gratis beschikbaar. Cursussen, video’s over allerhande onderwerpen … je kan het allemaal gratis bekijken.

Gratis cursus

Zo is er bijvoorbeeld een cursus, of eigenlijk meer een verzameling van informatie die je op je eigen tempo kan bekijken van meer dan 122 video’s. Veel uitgebreider ga je niet vinden online, en dan zeker met de wetenschap dat het accurate informatie is, afkomstig van iemand die permacultuur ademt en leeft.

Volgens mij informatie die elke permanaut moet bekijken, dus hier is de link: Permaculture Circle. Veel plezier!

 

Plaats een reactie