Het Einde van de Wereld? Zorg dat je erbij bent!

Traditioneel houden we onze Algemene Vergadering in het begin van het kalenderjaar. In 2019 is dat op zondag 24 februari. Tijdens de vergadering evalueren we het voorbije jaar en plannen we het komende jaar, zowel narratief als financieel.
We houden er ook aan om nadien iets inspirerends te doen: een lezing, een verhaal van iemand, een bijscholing, een verdieping in een onderwerp. Dit jaar vragen we Steven Vromman met zijn nieuwe eco-comedy ‘Het einde van de wereld? Een try out!’
We nodigen – naast de AV-leden – dit jaar ook graag onze lezers uit, maar ook niet-lezers zijn welkom! We hebben nog 15 plaatsen. Wil je erbij zijn, schrijf je dan zo snel mogelijk in! We vragen de dag zelf een vrije bijdrage.

Wie is Steven Vromman?
Het Einde van de Wereld? Zorg dat je erbij bent!Steven Vromman (1960) is bekend geworden met zijn Low Impact-project. In een bekroonde documentaire-reeks van Canvas kon het publiek volgen hoe Steven zijn leven drastisch omgooide om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren. Zijn avontuur is in meer dan vijftig landen uitgezonden. Steven Vromman brengt meeslepende verhalen waar iedereen iets bij opsteekt. Ondertussen is hij een van de meest gevraagde sprekers in het land en bedacht hij de ‘eco-comedy’, een originele vorm van infotainment. Hij publiceerde 4 boeken en laat geregeld van zich horen in opiniestukken.
Steven schreef de columns in onze nummers 11-12-13 van Permacultuur Magazine, dus van de zomer-, herfst- en wintereditie.

De voorstelling
In deze voorstelling ‘Het einde van de wereld, een try-out’ gaat Steven met het publiek op zoek naar de schokken die ons deze eeuw zouden kunnen overkomen; van virussen tot Artificiële Intelligentie, van meteorieten tot klimaatchaos. Het lijkt wel of ons een Rad der Onfortuin te wachten staat…
De klemtoon ligt op het ontwikkelen van veerkracht. Hoe kan je als burger of als gemeenschap je voorbereiden op het onverwachte? Welke kleinschalige initiatieven helpen ons op weg naar een leefbare planeet? Hoe vergroot je de veerkracht van individu en gemeenschap? Je kan tijdens de grote veerkrachttest je eigen schokbestendigheid testen en krijgt praktische instructies voor de spannende tijden die eraan komen. En natuurlijk ook de nodige humor en een liedje met de Ukelele…
Een spannende blik op het komende parcours van de mensheid met een verrassend hoopvol einde.

14u30: ‘Het einde van de wereld. Een try-out’. Een eco-comedy van Steven Vromman bij Yggdrasil, Vissennakenstaat 381, 3300 Tienen.

Karin Hanus

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *