Ben je zelf bezig met permacultuur? Of op zoek?

Ben je zelf bezig met permacultuur? Of op zoek?

Wanneer je zelf intensief bezig bent met permacultuur lijkt het alsof heel de wereld weet wat permacultuur is, hoe je het moet doen en waar je meer informatie kan vinden.

Maar toch is dit absoluut niet zo, meer zelfs, de permacultuurbeweging is hopeloos versplinterd en iedereen is op zijn eigen eilandje bezig.

Een van de principes van permacultuur is het leggen van connecties, want ook in de natuur zijn bv. eco-systemen nauwe samenwerkingsverbanden tussen verschillende organismen. Verschillende mensen vanuit permacultuur zijn jaren geleden gaan samenzitten en de algemene vraag was om een site op te richten die zich specifiek zou richten op het leggen van connecties tussen iedereen die actief of passief met permacultuur bezig is.

Voor iedereen

Dat was het ontstaan van de site permacultuurnetwerk.eu. Deze site is niet enkel voor organisaties, voor mensen die cursussen geven of een verkoopstuin hebben. Ook u mag uzelf aanmelden en zo registreren op de site. Zelfs indien u gewoon gestart bent in uw tuin met tuinieren op een natuurlijke wijze, of dit van plan bent, kunt u zich aanmelden. Of indien u een permacultuurcursus gevolgd heeft maar daar nog niets mee gedaan heeft.

Wanneer iedereen zich zo aanmeldt, ontstaat er een duidelijke kaart waarop je kunt zien wie waarmee bezig is en wat zijn interesses zijn. Zo is misschien iemand 2 straten verder op zoek naar een tuin om zijn permacultuurkennis op toe te passen en bent u op zoek naar iemand die u kan helpen bij het ontwerpen van uw nieuwe permacultuurtuin!

De bedoeling van de site is om de verschillende eilandjes die al bestaan te verbinden en om zo mensen die actief op zoek zijn naar informatie hulp te bieden. Want uiteindelijk is er in het Nederlands nog niet veel praktische informatie beschikbaar. U kunt via de site contact leggen met gelijkgezinden, met mensen in de buurt of een cursus zoeken om te volgen.

Zo kan het netwerk van actieve permaculturisten langzaam uitgebreid en verstevigd worden zodat ook in Vlaanderen permacultuur in de meeste tuinen en levens een logisch onderdeel wordt.

Uzelf aanmelden kan via volgende link: Aanmelden permacultuur-overzicht.

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *