Een kijkje nemen bij David Holmgren?

Een kijkje nemen bij David Holmgren?

David Holmgren ligt mee aan de basis van permacultuur, al doet zijn naam bij velen geen belletje rinkelen. Hij heeft echter een grote invloed gehad op de invulling van permacultuur, en zijn boek ‘Permaculture: Principles and Pathways Beyond Sustainability’ heeft een grote invloed gehad op de permacultuurbeweging buiten de landbouw.

David Holmgren en Melliodora

Indien je zelf bezig bent met permacultuur is het altijd leuk om een project bezoeken en te stelen met je ogen. Nieuwe idee├źn, leuke invullingen, nieuwe planten, andere denkwijzen … het zijn allemaal dingen waardoor je eigen project beter wordt. In je eigen omgeving is het nog eenvoudig om een project te bezoeken, maar om een reisje rond de wereld te maken om enkele speciale plekken te bezoeken is al minder evident.

Daarom onderstaande video. Het is een bezoek aan Melliodora, de thuisbasis van David Holmgren. Je krijgt een uniek zicht in zijn huis, tuin en volledige domein waardoor je ook een inkijk krijgt op wat David Holmgren belangrijk vindt aan permacultuur en hoe hij dit in zijn persoonlijk leven invulling geeft.

Video

Plaats een reactie