Douwe Beerda over voedselbossen

Douwe Beerde over voedselbossen

Als je mij al een tijdje volgt, zowel hier als via Yggdrasil, dan weet je dat ik constant op zoek ben naar nieuwe boeken, podcasts, artikels … omdat op die manier je visie niet vernauwt maar open blijft. Je vermijdt (of ik probeer het toch) zo een tunnelvisie of dogma-denken waardoor je je eigen denken steeds kan blijven bijsturen.

Podcasts

De laatste maanden ben ik erg met podcasts bezig, waarschijnlijk omdat informatie in een boek vaak veel algemener is en je lang luistert en relatief weinig bijleert. Een podcast is vaak een kort interview of gesprek waar er – meestal – over 1 onderwerp gesproken wordt. Het voordeel is dat je dan snel veel en uitgebreide kennis krijgt over dat specifieke onderwerp. Je kan sneller dingen leren over zaken waar je interesse in hebt of getriggerd worden door een onderwerp waarover je normaal niets zou lezen maar dat nu aan bod komt in zo’n podcast die je volgt.

Douwe Beerda en voedselbossen

Zo ben ik onder andere op een podcast van Douwe Beerda terecht gekomen na het volgen van een link in een van de reacties in een vorig artikel: voedselbosforum.be. Het is een forum over voedselbossen, waar ook een verzameling aan video’s staat. En zo kwam ik op onderstaande video uit, die ineens onderdeel bleek te zijn van ‘Transformatie Podcast’, een podcast die ik ondertussen beginnen volgen ben.

Maar dus, Douwe Beerda over voedselbossen en zo veel meer:

Video

Plaats een reactie