De blik vooruit!

Het nummer dat in september uitkomt heeft als thema ‘Bomen’ en zit stilaan in de laatste fase. Alle teksten zijn geschreven, de redactie zet de laatste punten en komma’s op de juiste plaats en dan is de vormgever aan zet. Tegen  eind september kan je een nummer in je bus verwachten met heel veel informatie over bomen en alles wat ermee te maken heeft.

Alternatieve energie

Onze blik is ondertussen ook al op het nummer voor december gericht 🙂 . Het thema is ‘Energie’ in al zijn facetten: uiteraard ook het gebruik van alternatieve energie wat momenteel toch een belangrijk item is in verband met de klimaatverandering. Willy Lievens is de drijvende kracht achter het project de Zonne-arc uit Proven-Poperinge. Met in zijn achterhoofd de ‘alles kan beter, eenvoudiger en natuurlijker’ gedachte en het vanzelf-zo principe schrijft hij de long-read over alternatieve energie!

Dynamisch bewegen

Energie zit echter ook in ons en zorgt ervoor dat wij kunnen ademen, leven en bewegen. Juist bewegen is heel belangrijk en veel mensen kunnen dit om één of andere reden niet. Dit vreet energie en dit probleem oplossen kan een echte bevrijding betekenen. Hierover komt Sabine Kern aan het woord, schrijfster van het boek ‘Dynamisch bewegen’.

Kinderen en permacultuur

Kinderen symboliseren ook energie. Het zijn om te beginnen al kleine pakketjes bomvol energie (zeer vaak al ‘s morgens vroeg 🙂 ) maar zijn ook onze toekomst. Hen laten kennismaken met permacultuur, met tuinieren is essentieel als je een toekomst wilt die er groener en vriendelijker uitziet. Hoe dat in zijn werk gaat kan je lezen in een artikel van Petra Schmitz.

Energie in je ontwerp

Ook ontwerpen in permacultuur heeft veel te maken met energie: denk aan het sturen van de energie die je systeem inkomt (wind, water, zon), het opvangen en bewaren van energie (zon, oogst) en het optimaal gebruiken van deze energie. Allemaal zaken die je moet meenemen in je ontwerp en verdere opbouw van je tuin! Dit onderwerp kan uiteraard niet ontbreken in het magazine.

Niets missen?

En zo zijn er nog tal van interessante artikels, telkens met een andere invalshoek of benadering. Deze grote diversiteit is wat permacultuur interessant maakt! En dus ook het magazine 🙂 .

Ben je nog geen abonnee?

Spijtig, want je mist zo heel veel goede artikels en interessante informatie. Je kan je snel abonneren en dan heb je eind september al het eerste nummer in je brievenbus!

Plaats een reactie