Ben je enthousiast over permacultuur en word je blij van samenwerken?

Wij zijn op zoek naar mensen die ons redactieteam willen versterken.

Wij zoeken mensen die zich met name bezig willen houden met teksten en mensen die zich graag bezighouden met beeld

Tekst

We zijn momenteel op zoek naar mensen, vooral Nederlanders, die potentiële auteurs willen zoeken en aanschrijven en teksten willen en kunnen redigeren. Dit is een leuke en veelzijdige taak die elk kwartaal wel wat tijd kost.

Misschien wil je ook wel zelf artikelen schrijven of heb je ideeën om het magazine nog beter te maken.

Beeld

De beeldredactie heeft twee hoofdtaken. Enerzijds nagaan of de aangeleverde foto’s voldoende kwaliteit (grootte en scherpte) hebben voor publicatie in een tijdschrift en zorgen voor beeldmateriaal waar dat ontbreekt bij de teksten. Een tweede aspect is het ontwerpen en vormgeven van de cover, die op een originele manier het thema inleidt. 

Deze opdrachten kunnen door twee verschillende personen worden ingevuld of er kan samengewerkt worden. 

Algemeen

De huidige redactieraad bestaat uit vijf Vlaamse en twee Nederlandse permaculturisten. Binnen de redactieraad hebben we geen vastgelegde functies. Iedereen ontdekt gaandeweg zijn of haar eigen talenten, interesses en rollen.

Een keer per maand overlegt de redactieraad via een videobelgesprek met elkaar. We bespreken het komende thema, de inhoud van het volgende nummer en organisatorische punten. Twee keer per jaar is er een live vergadering, waarbij samenwerking, visie, missie, evaluatie en persoonlijk contact de boventoon voeren.

Er verschijnen vier nummers per jaar. De hoogtepunten van het werk vallen in de periode van de (eind)redactie, dit is vanaf half  januari tot half februari, half april tot half mei, half juli tot half augustus  en half oktober tot half november.

Kenmerken van onze lange-afstandssamenwerking zijn: openheid, eigen en gezamenlijke verantwoordelijkheid en diversiteit. Wij zien het geven en ontvangen van feedback aan elkaar als een hulpbron voor onze persoonlijke groei. We werken op basis van zelforganisatie.

Wees welkom!

Lijkt het je leuk om hiermee aan de slag te gaan en daarbij ondersteund te worden door het bestaande team? Heb je de tijd om je hiervoor te engageren? Ben je intrinsiek gemotiveerd om hier op vrijwilligersbasis aan te werken? Dan hopen we snel van je te horen.

Stuur een mailtje naar info@permacultuur-magazine.eu als je interesse hebt.