Het Permacultuur Magazine in alle bibliotheken

De bedoeling van het Permacultuur Magazine is om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met de vele aspecten van permacultuur. Ondertussen is er al een trouwe lezersaanhang die gestaag groeit, maar bij de redactie leeft het gevoel dat we in een kleine vijver vissen. We bereiken via Facebook en de website uitsluitend mensen die al op zoek zijn of zelfs al (intensief) bezig zijn met permacultuur.

Het bereik opentrekken

Het Permacultuur Magazine in alle bibliothekenUiteraard behoren de kenners en praktijkbeoefenaars tot ons doelpubliek. Maar als we het helemaal open willen te trekken, moet het magazine ook mensen kunnen introduceren in permacultuur en zo het onbekende van deze levenswijze uit de doeken doen. Hierdoor kan je pas echt meer mensen erbij betrekken en permacultuur een bredere bekendheid geven.

Maar hoe geraak je bekend buiten je eigen invloedsfeer? Hoe bereik je mensen die nog nooit van permacultuur hebben gehoord en hier ook niet naar op zoek zijn? Waar moeten wij beginnen zoeken?

Bibliotheken

Er zijn vele manieren om uit je eigen zone te breken en je bereik te verbreden. De bibliotheken lijken ons een belangrijke start. Deze zijn overal aanwezig en vrij toegankelijk. Indien het magazine daar zichtbaar aanwezig is, heeft het potentieel een enorm bereik. Iedereen kan het inkijken en lezen, zelfs zonder een abonnement te nemen.

Maar dan moet het natuurlijk in een bibliotheek terecht komen. En daar knelt het schoentje!

Bibliotheken bepalen zelf welke boeken en tijdschriften zij aanbieden. Ze baseren zich daarbij op verkoopcijfers maar ook op aanvragen van abonnees van de bib.

Kan jij helpen?

Het is voor ons onmogelijk om alle bibliotheken in Vlaanderen en Nederland af te lopen met de vraag om het magazine op te nemen in hun aanbod. Maar indien jij hiervoor tijd zou maken, helpt ons dat enorm!

Jij kan ons helpen! Door volgende keer als je naar de bibliotheek gaat te vragen of ze het Permacultuur Magazine hebben. En indien niet, vraag dan of ze het in hun aanbod kunnen opnemen. Je kan ze overhalen door te vertellen hoeveel waardevolle artikels je al gelezen hebt. Of hoe breed de behandelde onderwerpen zijn en hoezeer permacultuur past in het stijgende bewustzijn over de klimaatproblemen.

Jouw vraag aan de bibliotheek kan meer doen dan je denkt en helpt ons een flink stuk vooruit!

Alvast bedankt voor je inzet,

de redactie

Reacties zijn gesloten.