Ambassadeurs voor Permacultuur Magazine

Cover Nummer 12Ik kom nog veel gedreven permaculturisten tegen, die zeggen ‘Huh, Permacultuur Magazine? Nooit van gehoord! Maar het klinkt wel goed, als je erover vertelt! Hoe kom ik eraan?’

Uiteraard, als je er nog niet mee in aanraking kwam, dan ken je het niet.

Daarnaast krijgen we ook veel reacties over de kwaliteit van de magazines en de artikels op zich.

Om het met marketingtermen te zeggen: er ligt nog een grote markt open voor ons kwaliteitsvolle product. Daar moeten we op inspelen. Eigenlijk zou je toch denken dat iedereen die geabonneerd is en trouwe lezer is van ons magazine ambassadeur speelt en promotie maakt voor ‘dit-magazine-moet-je-lezen’. Zo worden toch al vele nieuwe cursisten naar de website geleid, en vinden ze de link naar een abonnement!

Permacultuur Magazine promoten?

Goed, zo gaat het in vele gevallen, maar we kunnen nog een tandje bijzetten voor ons kwaliteitsblad. Wat we ook meer in de verf moeten zetten is dat je 100% waar krijgt voor je geld,  van de eerste bladzijde tot de laatste. Er is geen greintje advertentie te vinden, nog geen kwart pagina. Alle bladzijden staan vol inhoud en boeiende artikels.

Omdat onze ambities verder reiken dan wat de ‘automatische mond-tot-mond-reclame’ realiseert, zoeken wij mensen die willen dat het magazine verveelvoudigt in oplage, dat in alle bibliotheken of in de informatierekken van de milieu-ambtenarij Permacultuur Magazines ter inzage zitten, dat op de volgende cursus over rocket stove, zwammen op stammen en dergelijke, wel degelijk een exemplaar kan gekocht worden of een flyer meegenomen met daarop permacultuur-magazine.eu. Niet omdat we uit zijn op massahype of topverkoop, dan wel om de community die we rond ons magazine willen creëren: iedereen in Vlaanderen en Nederland, die bezield is met permacultuur, kent en leest ons magazine en doet suggesties voor artikels, schrijft zelf, enzovoorts.

Zo worden we een Permacultuur Magazine voor en door de lezers en schrijvers. Lezers worden schrijvers en schrijvers worden lezers!

Ambassadeurs en ondersteuning

Wie hier actief aan wil bijdragen kan dus ambassadeur worden. Ambassadeurschap behelst een uitgesproken commitment van twee kanten:

  • Ambassadeurs gaan op stap met de PowerPoint met daarop de missie van Permacultuur Magazine en de inhoudelijke en praktische kant van de zaak. Ze pikken signalen op, staan in stands, verkopen exemplaren en abonnementen en koppelen dat terug via een geijkte rapportage.
  • De redactieraad zorgt dat alle materiaal (magazines, flyers, PowerPoint, e.a.) bij de ambassadeurs geraakt en in ruil voor hun gedreven werk, krijgen ambassadeurs een gratis abonnement, een jaarlijkse uitwisselingsdag, een kostenvergoeding, mogelijkheid om lid te worden van de Algemene Vergadering, …

Ambassadeur worden voor Permacultuur Magazine?

Laat het even weten aan communicatie@permacultuur-magazine.eu en de bal gaat aan het rollen!

 

Karin Hanus

Bladwijzer de permalink.

One Response to Ambassadeurs voor Permacultuur Magazine

  1. Angelique zeggen:

    Hay ik zou toch graag wat meer informatie willen! Wellicht ben ik geinterresseerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *