Al ooit gedacht aan een abonnement? Wel nu is het moment!

Al ooit gedacht aan een abonnement? Wel nu is het moment!Maar dan wel nu meteen! Toch als je het nummer van de maand, dat over bomen gaat, tegen de seizoenswissel in je bus wil krijgen.

Het is het juiste momentum opzoeken, bijvoorbeeld zoals je het juiste moment hebt om mais te oogsten. De kolven zijn volgroeid, de kleur van de maiskorrels is heldergeel, de haren die uit de kolf komen worden bruinachtig. Plukken maar en lekker klaarmaken.

Ook voor het nemen van een abonnement op Permacultuur Magazine heb je zo’n moment. Het is namelijk zo dat de 6e of uiterlijk de 7e van deze maand alle adressen uit de database worden getrokken en doorgestuurd. Als dan binnenkort alle Permacultuur Magazines nummer 12 van de persen rollen, worden ze meteen voorzien van de juiste adressen van de abonnees.
Dus is het nu 2, 3, 4 of 5 september en ben je overtuigd dat je het nummer zo snel mogelijk wil, dan klik je best op abonnement, vult het formulier in en betaal je meteen online! Dertig euro voor dit nummer en de drie volgende.

Want hij is af, ons nummer over bomen. Alle geplande artikelen kregen een plaatsje in de ooit maagdelijke en ongeroerde, blanke en blanco pagina’s. Achtereenvolgens vloeiden het verhaal van Peles boom, voedselbossen van diverse pluimage, de Veldark, kiem van een permacultuurcoöperatie in een mooie lay out. Ook de foto’s van de boomhut en het artikel over het mechanisme achter het spektakel van herfstverkleuring werden geknipt en op de juiste plaats geplakt.
Halverwege het blad krijgt Holmgren zijn vaste plaatsje en wordt zijn 11e principe over de randen en marges haarfijn uitgelegd! Dan trekken we met z’n allen de stad in, want ook daar staan bomen. Wat doen ze, waar staan ze, waarom groeien ze ook in de stad? Een heel andere functie krijgen bomen in een bos waar de bomen beheerd worden als hakhout. Hakhout voor in de haard of de tichelkachel, maar ook om allerhande constructies op te zetten zoals pergola’s, tipi’s, bankjes, … Toch als je een aantal technieken onder de knie hebt.
Daarna kijken we naar ander soort leven, om te beginnen met leven in het universum dat al bijna 14 miljard jaar bestaat, en waaruit blijkt dat leven op Aarde niet zo vanzelfsprekend is. Een boeiend ‘reis’verhaal doorheen de tijd! Om het dan te hebben over de groene sprinkhaan en zijn leventje hier op Aarde in de zomer tussen het bloem- en ander gewas … en over de zwarte bes die een plekje verdient in je tuin!
Het vervolg van vorig nummer over de subjectiviteit van wetenschappelijk onderzoek, met het voorbeeld van ggo’s in patatten neemt ons mee in een artikel dat tot nadenken aanzet. Je krijgt nog een voorstelling van de mooie Ecohoeve ‘Den ouden Kastanje’ en waar die naam vandaan komt. Om te eindigen bij  een dialoog over Hügelkultur, met de ervaringen van een believer en een non-believer. We komen nog helder alles te weten over de wilg, om tot slot de recensie van ‘het verborgen leven van bomen’, een boek van Colin Tudge, de hekken te doen sluiten.
Daarvoor nog een mooie cover en op de achterkant een gemeende boomwens. Nog enkele nalees- en verfijnsessies later en de drukproef wordt op de persen gelegd.

Als je nu nieuwsgierig bent, en overtuigd dat het de moeite is om dit magazine in je handen te krijgen, neem dan meteen een abonnement! Toch als het nog niet de 6e september is, want dan heb je de boot gemist om hem in je abonnement te krijgen. Dan kan je toch nog naar onze webshop om het nummer los te kopen voor € 8,50. En als je dan toch al zover bent kan je, om jezelf te verzekeren dat je het volgende magazine wel als een van de eersten te zien en te lezen krijgt, je meteen verwennen met een abonnement dat dan vlak voor de kerst- en eindejaarsperiode ingaat. Ook is het een idee voor een kerstcadeau voor een vriend of familielid misschien!?
Ter informatie: het decembernummer gaat over energie, en in het voorjaar geven we je inzage in communities, gemeenschappen, relaties allerhande!

Doe nu je ding!

En vergeet niet te genieten van een mooie nazomer, met zijn warme dagen, prachtige kleuren en lichtinvallen!

Karin Hanus

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *