Kidspages

In de Permacultuur Magazine nummers 0 tot en met 3 stonden steeds twee pagina’s voor de jonge lezer. Op deze archiefpagina vind je de informatie waar in het magazine naar verwezen wordt.

Kids-12 & Kids-12+


Nummer 3

In nummer 3 vinden jullie instructies voor het maken van een kruidenspiraal en kun je zaden herkennen.

Download de lege kruidenspriaal tekening: (pdf mist)

En hier vind je de oplossing van de zaden:

Kidspages

Nummer 2

Kidspages In nummer 2 vinden jullie instructies voor het maken van een insectenhotel (12) en een wormenbak (12+). Maar ook maak je kennis met een van onze twee nieuwe en jonge auteurs voor de kidspages: Sophie. In nummer 3 komt Celine aan de beurt.

En … hielpen jullie de worm al door de composthoop? Bekijk hier de oplossing!


Nummer 1

In nummer 1 vinden jullie een verslag en interviews van het permacultuurfestival, de vaste mr Humusstrip en een handreiking om zelf een ontwerp te maken.

Voor wie het nummer niet heeft of snel de hyperlinks wil volgen:

Ontwerp met potlood of digitaal

Vind je het leuk om een echt permacultuur-tuinontwerp te maken? Dan kun je zo met papier en potlood aan de slag. Probeer papier van minimaal A3-formaat met ruitjes te vinden. Gebruik een scherp 2B potlood en houd de punt scherp met een klein schuurpapiertje. Koop een setje dikke, zachte kleurpotloden die bedoeld zijn voor kleine kinderen; die geven lekker kleur af. Echte pastelpotloden zijn ook fijn.

Zet eerst de plattegrond uit. Meet dan je tuin op met grote stappen en gebruik voor elke stap 2 ruitjes. Je kunt ook een plattegrond verzinnen, dat is net zo leuk. Bepaal het noorden (en dus ook het zuiden waar de zon staat). Teken het huis, de woonplek, in en trek dan in grote lijnen de 6 permacultuurzones.

Vind je tekenen lastig maar houd je wel van bedenken en composities maken, gebruik dan een tuin-tekenprogramma. Er is gratis software voor op je PC: SmartDraw.

Op Tuin & Balkon site maken ze gebruik van SketchUp. Dit is een programma waar je van alles mee kunt tekenen. Op de site vind je een hele cursus tekenen van je tuin.


Nulnummer

KidspagesWeet jij wie wie is?

Wie is de hommel, wie de wesp, wie de wilde en wie de honingbij. Hier kun je een volledige plaat van allerlei wilde bijen printen: Bijenzoekkaart

Vind je het leuk om te kleuren? Hier kun je een kleurplaat van de bij downloaden (klik op de prent en druk daarna op downloaden of printen).

Wil je de wereldbol uit het blad maken, dan vind je hier de bouwplaat: Bouwplaat wereldbol.

Reacties zijn gesloten.