De mensen in de redactieraad

De mensen in de redactieraad zijn:

Frank Anrijs van De Natuurlijke Moestuin en Yggdrasil. Al enkele jaren is hij bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

Piet Anrijs is verwoed biologisch tuinier, politiek actief geweest in de groene beweging en gewezen nationaal voorzitter van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt). Hij heeft, samen met Lucrèce Roegiers, in 1996 het permacultuurproject Yggdrasil opgestart en werkt nu verder met Lucrèce en zijn zoon Frank aan de uitbouw van Yggdrasil als ontmoetingsplaats voor permacultuur.

Lucrèce Roegiers is al sedert de jaren ’70 bezig met ecologische voeding en kruiden. Sinds 1993 is ze aan het werk met permacultuur. Ze staat mee aan de wieg van het didactisch-ecologisch ontmoetingscentrum voor permacultuur Yggdrasil in Tienen.

Caroline Siepman is van oorsprong logopediste en kindercoach, maar houdt zich sinds 2015 bezig met sociale permacultuur. Vanaf januari 2017 geeft zij cursussen en workshops met als thema “verbinding” (op-ontdekkingsreis.nl). Samen met Marc Siepman heeft zij het initiatief van een meenderij (meenderij.nl) gestart. Ook heeft zij de (eind)redactie gedaan van de door Marc vertaalde boeken Het bodemvoedselweb en Bodem in Balans.

Karin Hanus is interne communicatiemanager bij Oxfam-Wereldwinkels, met  interesse in het empoweren van producenten, en in regeneratieve (landbouw)praktijken hier en in het Zuiden. Sinds 2012 is permacultuur een ware passie. Ze is lesgever in opleiding in het didactisch-ecologisch centrum Yggdrasil, en heeft haar permacultuurproject Soeka Walipini met verzonken serre.

Chantal Van Gender was ruim 10 jaar verantwoordelijk voor het Amsterdams Centrum voor Fotografie waar zij fotografie tentoonstellingen en workshops organiseerde.  Na haar permacultuuropleiding en studie natuurvoedingskunde startte zij haar bedrijf Voeding en VerbeeldingHier combineert zij kennis over het voeden van lichaam en verbeelding. Daarnaast werkt zij als coordinator bij de Stichting Permacultuuronderwijs

Comments are closed.