Waarom doen we dit?

Ontwerpen voor een veerkrachtige toekomst

Waarom doen we dit?

Waarom doen we dit?

Permacultuur raakt! Steeds meer mensen willen écht duurzaam leven en zelf de handen uit de mouwen steken. Permacultuur biedt een handvat om daar werk van te maken.

Maar hoe begin je daaraan en waar vind je informatie en gelijkgezinden? Op het net vind je al heel wat. En nu slaan Nederlanders en Vlamingen de handen in elkaar om een Vlaams-Nederlands permacultuurnetwerk op poten te zetten, zodat we elkaar gemakkelijker vinden en kunnen ondersteunen. Want permacultuur, daar werk je vooral samen aan!

2015 wordt een belangrijk jaar. Onderlinge communicatie is cruciaal, maar we willen ons ook naar andere geïnteresseerden profileren.

Vandaar dat een negental geestdriftige mensen aan de slag is gegaan om een heus Nederlands-Vlaams Permacultuur Magazine uit de grond te stampen. Met jouw hulp willen we nu starten met een nulnummer dat eind juni beschikbaar zal zijn.

Visie en doel

Het onderwerp van het magazine is ‘ontwerpen voor een veerkrachtige toekomst’. Alle aspecten van permacultuur komen aan bod: de eetbare tuin, akker- en tuinbouw, economie, sociale permacultuur, transitie, nieuws, onderzoek, kortom permacultuur in de breedte. We behandelen zowel praktijk als theorie en plaatsen diepteartikelen. Permacultuur Magazine deelt kennis om een steeds breder publiek te enthousiasmeren en schuwt daarbij het debat niet.

Met dit magazine willen we:

1. zoveel mogelijk kennis delen over alle aspecten van permacultuur. Daarbij richten we ons zowel naar de geïnteresseerde leek als naar diegene die er ervaring mee heeft;

2. verbinding creëren tussen mensen die met permacultuur bezig zijn en hen vertrouwd maken met Vlaamse of Nederlandse permacultuurprojecten of activiteiten;

3. een belangrijke bijdrage leveren om permacultuur in ons klimaatgebied verder te laten ontwikkelen.

Het magazine is positief, helpend en informerend. Hoofd, hart en handen komen elk aan bod.

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.