Inhoud

Nr 8 Voedselvoorziening: redactioneel

Met de fipronil-zwendel dendert de zoveelste voedselcrisis over ons heen, telkens met grote publieke verontwaardiging, maar spijtig genoeg is deze bij de meeste mensen maar tijdelijk.

Gelukkig zijn er steeds ook mensen bij wie het genoeg is geweest en die op zoek gaan naar alternatieven. En dat lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo evident, maar daar proberen we met het Permacultuur Magazine elke keer weer bij te helpen.

Deze editie gaat over voedselvoorziening en weidt uit over verschillende aspecten die zijdelings hiermee verbonden zijn. Zo bekijkt onze longread de verschillende mogelijkheden om lokaal en seizoensgebonden te kopen en deze alternatieven schieten ondertussen als paddenstoelen uit de grond.

Je kan natuurlijk ook beslissen om je groenten (gedeeltelijk) zelf te kweken, zodat je zeker weet wat je eet.

 

Leer meer in het nummer zelf!

 

Van elk vorig nummer bieden wij één artikel gratis digitaal aan.

Kijk ook vast wat er het volgend nummer gepland staat!

Vaste rubrieken

Er zijn enkele vaste rubrieken die we in elk nummer zullen laten terugkomen. Zo willen we elke keer inzoomen op een plant. Verwacht geen doorsnee voorstelling of een encyclopedische uiteenzetting. We gaan vooral ook de minder gekende kantjes van die planten bekijken. We hebben een vaste column en een beeldreportage.

Interactie met de lezers en abonnees

We houdenabonneernu-klein copy ook van interactie met jullie, onze lezers. We vinden jullie mening belangrijk en luisteren ook graag naar jullie prangende problemen. Stuur je vraag naar hoofdredactie@nullpermacultuur-magazine.eu.

Een antwoord krijg je zeker, maar bovendien kan je vraag, samen met het antwoord, opgenomen worden in de rubriek “ingezonden vragen” van een volgende nummer.

Permacultuur: meer dan tuinieren! Uiteraard bestrijken de onderwerpen het volledige permacultuur-spectrum.

We bouwen een archiefje van de vorige nummers op waar je kunt kijken wat we eerder publiceerden.

Interesse? Ga naar abonnee worden!

Comments are closed.