Inhoud

Nr 9 Geld & Economie: redactioneel

Homo Economicus?

De Homo Economicus volgt al twee eeuwen blindelings een economisch model waarbij individueel elke keuze rationeel wordt afgewogen in functie van de eigen winst. Omdat diezelfde mens zich ook wel eens alleen voelt en eenzaamheid beangstigend vindt, zoekt hij of zij emotioneel zoveel mogelijk samen te werken. Sterker nog: de mens voelt zich beter en gelukkiger als we dingen samen doen. “Waarom nemen we dat gegeven niet als uitgangspunt van onze economie in plaats van, zoals nu, de wereld te kneden volgens de regels van een economisch model dat eerder ideologisch dan wetenschappelijk onderbouwd is en er tegelijk alles aan doet om precies het omgekeerde te bewijzen?” Kate Raworth

 

Leer meer in het nummer zelf!

 

Van elk vorig nummer bieden wij één artikel gratis digitaal aan.

Kijk ook vast wat er het volgend nummer gepland staat!

Vaste rubrieken

Er zijn enkele vaste rubrieken die we in elk nummer zullen laten terugkomen. Zo willen we elke keer inzoomen op een plant. Verwacht geen doorsnee voorstelling of een encyclopedische uiteenzetting. We gaan vooral ook de minder gekende kantjes van die planten bekijken. We hebben een vaste column en een beeldreportage.

Interactie met de lezers en abonnees

We houdenabonneernu-klein copy ook van interactie met jullie, onze lezers. We vinden jullie mening belangrijk en luisteren ook graag naar jullie prangende problemen. Stuur je vraag naar hoofdredactie@nullpermacultuur-magazine.eu.

Een antwoord krijg je zeker, maar bovendien kan je vraag, samen met het antwoord, opgenomen worden in de rubriek “ingezonden vragen” van een volgende nummer.

Permacultuur: meer dan tuinieren! Uiteraard bestrijken de onderwerpen het volledige permacultuur-spectrum.

We bouwen een archiefje van de vorige nummers op waar je kunt kijken wat we eerder publiceerden.

Interesse? Ga naar abonnee worden!

Comments are closed.